185 tuotteen lista kaikista myrkyllisimmistä kosmetiikoista!

Jonkin aikaa sitten UFC Que Choisir, ranskalainen kuluttajaryhmä, on julkistanut listan melkein lähes 200 kosmetiikkatuotteesta, jotka heidän mukaansa voivat olla haitallisia käyttäjien terveydelle. 185 tuotteen joukosta löytyy myös tunnettuja merkkejä. Mitkä kosmetiikkatuotteet ovat ranskalaisten listalla? Miksi ne ovat sinne listattu?

UFC Que Choisir teki listan kosmetiikkatuotteista, jotka ovat haitallisia terveydelle. Näissä tuotteissa onmyrkyllisiä ainesosia koostumuksessa, jotka saattavat vahingoittaa ihmisen hormonitoimintaa. Toksikologien ja ihotautilääkärien varoituksista huolimatta valmistajat eivät vaihda tuotteidensa sisältöä. Heidän toimintansa on kuitenkin täysin lainmukaista, koska ainesosat, joita UFC Que Choisir on kuvaillut vaarallisiksi ovat laillisia. Organisaatio päätti julkaista listan kosmetiikoista, jotka ovat laillisia mutta haitallisia terveydelle.

Ketkä on UFC Que Choisirin mustalla listalla?

Ranskalaisen kuluttajaryhmän laatima listä sisältää 185 tuotetta, joita löytyy jokaisesta kaupasta. Niitä tuotteita myydään jatkuvasti, vaikkakin niiden sisältö saattaa olla myrkyllistä. Listalta, jonka UFC Que Choisir on tehnyt löytyy mm:Adidas, Axe, Dove, Elmex, Garnier, Bourjois, Signal, Oral-B, L’oreal Paris, Nivea, Head&Shoulders, Clarins, Colgate, Eucerin, Le Petit Marseillais, Mixa, Pampers, Rexona, Rimmel, Scholl, Vichy, ja jopa myös osa Carrefourin kosmetiikoista.

Mitä kosmetiikkatuotteita tulisi välttää?

Vaikka tuotemerkki olisikin listattuna ranskalaisten listaan ei se tarkoita, että kaikki heidän tuotteet ovat pahasta. Kannattaa kuitenkin seuraavien tuotteiden sisältö tarkastaa ennen ostoa: kasvovoiteet, shampoot, deodorantit, aftershavet, hammastahnat, suuvedet ja parfyymit.

Suurimpana yllätyksenä tuli vauvan kosteuspyyhkeet, jotka saattavat sisältää fenoxietanolia, joka on myrkyllinen säilöntäaine.

Yli 100 tuotetta UFC Que Choisirin listalta sisältävät ainesosia, jotka vaikuttavat
hormoonitoimintaan
ja niistä 50 sisälsi kemiallista suodatinainetta,Ethylhexyl Methoxycinnamatea, joka reagoi iholla samalla tavalla kuin hormoonit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *