6 Parasta seerumia vähentämään punoitusta ja muita couperosaihon ongelmia

Onko ihosi punainen ja helposti ärtyvä? Näkyykö iholla laajentuneita verisuonia? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, ihosi on varmasti couperosa (tai ainakin erityisherkkä).

Tiedämme, että on vaikeaa hoitaa ja rauhoittaa näin helposti ärtyvää ihoa. Tiedämme muutaman tuotteen, jotka tuovat sinut askeleen lähemmäksi puhdasta ja hyvännäköistä ihoa.

Herkän ihon hoitaminen ei koskaan ole ollut helpompaa! Valitse yksi alla olevista tuotteista ja käytä sitä päivittäin, niin saat pian nauttia rauhallisesta ja kirkkaasta ihosta ilman punoitusta tai katkenneita verisuonia.

Mikä tulisi valita: kasvovoide tai kasvoseerumi?

Monen mielestä nämä kaksi tuotetta toimivat samalla tavalla, mikä ei ole aivan totta. Nämä kaksi tuotetta toimivat itse asiassa paremmin yhdessä. Kasvojen pesemisen ja kasvoveden käytön jälkeen kasvoille levitetään kasvoseerumia, koska se imeytyy paremmin ja kulkeutuu syvemmälle ihoon. Kun seerumin jälkeen käyttää kasvovoidetta, se lukitsee ravintoaineet ihoon ja saa ne toimimaan sisältä päin – lopputuloksena on sileä, virheetön ja terveen näköinen iho. Näin molemmat ihonhoitotuotteet toimivat yhdessä.

Mitä ainesosia tulisi etsiä?

Etsiessämme rauhoittavaa kasvoseerumia on kiinnitettävä huomiota tuotteen ainesosiin. Mitä haluamme siis löytää tästä tuotteesta? Tässä lista ainesosista, jotka ovat hyödyllisiä herkälle ja helposti ärtyvälle iholle.

hevoskastanjauute

Tämä kasvipohjainen ainesosa vahvistaa verisuonia ja tekee niistä joustavammat. Tämä puolestaan vähentää katkenneita verisuonia ja punoitusta. Lisäksi tämä uute ehkäisee todistetusti ryppyjä ja hidastaa ikääntymistä.

C-vitamiini

Tämä on yksi voimakkaimmista luonnollisista antioksidanteista. Oksidatiivinen stressi on yksi katkenneita verisuonia aiheuttava tekijä ja siksi C-vitamiini sopii täydellisesti punoittavan ihon hoitoon. Lisäksi tämä vitamiini vaikuttaa kollageenituotantoon ja se puolestaan vaikuttaa positiivisesti verisuoniin. C-vitamiini hidastaa ikääntymistä.

K-vitamiini

K-vitamiini vaikuttaa veren hyytymiseen, joka puolestaan ehkäisee verenvuotoa verisuonien katketessa. Tämän seurauksena punoituskin vähenee.

Glyseriini

Loistava kosteuttaja, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja jättää ihon sileämmäksi.

Vadelmansiemenöljy

Parantaa ihon luonnollista vastustuskykyä ja suojaa UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta.

Ruusuöljy

Ruusuöljy taistelee vapaita radikaaleja vastaan, eli se ehkäisee ihon ennenaikaista ikääntymistä. Öljy myös rauhoittaa ihoa ja tasoittaa ihonsävyä.

Mustakuminaöljy

Tämä luonnollinen öljy rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja ehkäisee punoitusta.

Mitä ainesosia tulisi välttää?

On luonnollisesti myös olemassa ainesosia, joita ei missään nimessä tulisi laittaa herkälle iholle. Näitä ovat muun muassa:

  • etyylialkoholi
  • SLS, SLES tai muut voimakkaat ainesosat
  • eteeriset öljyt
  • tietyt hajusteet

6 Parasta seerumia vähentämään punoitusta ja muita couperosaihon ongelmia

1. Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil on kiistaton ykkönen seerumien keskuudessa ja sen tehtävä on hoitaa kaikkia couperosaihon yleisiä vaivoja. Kuten nimi sanoo, sen päätehtävä on vähentää kasvojen punoitusta ja se onnistuu seerumin sisältämän neljän kasviuutteen avulla – nämä ovat lehmusuute, sypressiuute, boerhavia diffusa -juuriuute ja kastanjauute. Vaikka nämä luonnolliset raaka-aineet täydentävät toisiaan, kastanjauute on kaikista tärkein ainesosa. Miksi? Koska se hoitaa katkenneita verisuonia parhaiten.

Seerumia voi käyttää kahdesti päivässä. Katkenneiden verisuonien ja punoituksen vähentämisen lisäksi seerumi vahvistaa ihoa, ja sen myötä ihosta tulee kestävämpi ulkoisten tekijöiden vaikutuksia kohtaan. Vielä parempaa on se, että Nanoil Anti-Redness Face Serum myös kaunistaa ihoa ravitsemalla ja kosteuttamalla. Seerumi on selvästi monipuolinen ja se sopii täydellisesti jopa kaikkein herkimmille ihotyypeille (ja vegaaneille!). Nanoil Anti-Redness Face Serum on saatavilla 50 ml kokoisena pullona, joka riittää muutamaksi kuukaudeksi kaunistamaan ihoa ja vähentämään punoitusta.

Alkuperäisen punoitusta hoitavan Nanoil -seerumin voi tilata verkosta nanoil.fi

2. Dior, Capture Youth Redness Soother 

Dior on lanseerannut täydellisen kasvoseerumin couperosaiholle ja herkälle iholle. Seerumi rauhoittaa ärtynyttä ihoa välittömästi. Ajan myötä Capture Youth Redness Soother vähentää kasvojen punoitusta ja tasoittaa ihon sävyä. Tuotteessa on myös ikääntymistä ehkäiseviä ainesosia.

Muita ainesosia seerumissa ovat esimerkiksi E-vitamiini ja vehnäpeptidit. Seerumi koostuu pääasiassa luonnollisista ainesosista. Tuotetta on myös helppo levittää kasvoille. Parhaan tuloksen saa yhdistämällä Capture Youth Redness Sootherin saman sarjan kasvovoiteeseen. Suhteellisen korkea hinta ei tee seerumista kohtuuhintaista ihonhoitotuotetta.

3. Exuviance, AntiRedness Calming Serum

Exuviancen tuotteita voi löytää kauneushoitoloista ja laadukkaista kaupoista. Onneksi AntiRedness Calming Serumia, joka on suunnattu herkälle ja punoittavalle iholle, voi ostaa verkosta lähes kaikkialta maailmassa. Tuote auttaa ilmeisesti myös rosacean hoidossa. Vaikutukset alkavat näkyä muutamassa viikossa. Mitä tämä rauhoittava seerumi siis tekee?

Ensinnäkin tuote rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Imeytyessään ihoon Exuviance AntiRedness Calming Serum ehkäisee tulehdusta ja korjaa verisuonien seinämien vaurioita. Vaikutukset olisivat huomattavasti vähemmän upeat ilman seerumin sisältämää C-vitamiinia, E-vitamiinia ja maitohappoa.

4. Dr. Grandel, Couperose Expert Concentrate 

Couperose Expert Concentraten erikoisin ainesosa on Dr. Grandelin kehittämä Peptyd Matrix -yhdistelmä. Tämä yhdistelmä ainesosia korjaa ihon kollageeni- ja elastiinikohtia. Toisia ihoa parantavia ainesosia ovat E-vitamiini sekä marunan lehtiuute ja silkkiheinän juuriuute. Tuotteessa on myös verisuonia vahvistavaa ruusuöljyä.

Seerumissa on kasvojen punoitusta peittäviä vihreitä pigmenttejä. Kuten yllä mainitut seerumit, Couperose Expert Concentrate sisältää myös ikääntymistä ehkäiseviä ainesosia. Parhaat tulokset saa käyttämällä seerumia yhdessä saman sarjan kasvovoiteen kanssa.

5. Mesoboost Capillar, Day Serum

Seerumin huomattavin ominaisuus on sen geelimäinen koostumus. Kuten kilpailijansa, Mesoboost Capillar Day Serum luotiin hoitamaan herkkää, normaalia ja punoittavaa ihoa. Kastanjauute ja ginkgo biloba -uute ovat vastuussa verisuonien vahvistamisesta ja supistamisesta. Seerumissa on luonnollisesti myös muita ainesosia – siinä on muun muassa punoitusta vähentävää laktobionihappoa ja glukonolaktonia.

Hyvä uutinen on se, että Mesoboost Capillar Day Serum hoitaa punoituksen lisäksi myös ihon luonnollista vastustuskykyä, tehden siitä kestävän ulkoisia tekijöitä vastaan. Osa käyttäjistä kertoo, että seerumi imeytyy ihoon hyvin hitaasti. Toiset sanovat, että tuote ei sovi meikin alle ja siksi sitä tulisi käyttää vain iltaisin.

6. Dr. Jart+, Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum 

Tässä viimeinen seerumi herkälle, punoittavalle ja katkenneista verisuonista kärsivälle iholle. Tuotteen tehtävä on rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Miten se onnistuu? Pääasiassa pantenolin ja rohtosammakonputkiuutteen sekä muiden kasvipohjaisten ainesosien ansiosta. Ainesosalista on aika pitkä mutta raaka-aineet ovat pääasiassa luonnollisia. Ei kuitenkaan kannata unohtaa, että mitä enemmän ainesosia, sitä suurempi riski iholla on ärtyä.

Mitä enemmän Dr. Jart+ Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum ia käyttää, sitä vähemmän iho reagoi ulkoisiin ärsykkeisiin. Kiinnostavaa kyllä, tätä seerumia voi käyttää paikallishoitona tai sitä voi levittää koko kasvoille ja kaulalle. Tuote ei arvostelujen mukaan vähennä katkenneita verisuonia tarpeeksi hyvin mutta se vaikuttaa taatusti positiivisesti ihon kuntoon.