Chocolate – An Allay in Woman’s Fight for Beauty

Millä tavoin suklaa voi olla naisten liittolainen, kun taistellaan kauneuden puolesta? Näyttää siltä, että suklaa on syyllinen suurimpiin ongelmiimme, antaa sen muutaman kilon lisää painoa ja aiheuttaa ihon epätäydellisyydet, joita ei voi peittää edes parhailla peite- ja meikkivoiteilla. Väärin. Suklaa on arvokas osa kosmetiikkaa!

Suklaakylpylöiden suosio kasvaa koko ajan, kuitenkaan suklaahoitoa ei tarkoita sitä, että syöt suklaata yletöntä määrä. Suklaa on loistava tuote käytettäväksi ulkoisesti iholla. Vanhan Columbian alueella, Asteekit uskoivat Theobroman, toisin sanoen kaakaopuun olevan Sulkakäärme jumalan lahja, ja se symboloi viisautta. Vuosisatojen ajan tiedettiin, että luonnosta saadulla kaakaolla on elvyttäviä ja virkistäviä ominaisuuksia. Eikä ihme, arvostamme luonnollisia menetelmiä ravita kehoamme, niin tällöin arvostamme myös suklaan ominaisuuksia.

Nyt on hyvä hetki keskustella miten suklaa toimii. Suklaan aromaterapeuttinen ja ravitseva vaikutus näkyy niissä paikoissa joihin suklaata on levitetty.

Suklaan ravinto-ominaisuuksista tiedetään aika paljon. Pääosin se on hyväksi ihon ikääntymistä vastaan. Suklaalla voi päästä eroon selluliitista, koska siinä yhdistyy ihon ravitseminen, kosteuttaminen ja uusiutuminen. Kaakaon siemenet ovat ravintorikkaita, niitä käytetään suklaan valmistukseen ja ne antavat iholle ravinteita kuten: A-, B-, E-vitamiineja ja mineraaliyhdisteitä (kalsium, rauta, magneesium, fosfori). Lisäksi suklaa sisältää myös theobromiinia (samantyyppinen kuin kofeiini), joka lisää verenkiertoa ja antaa lisää energiaa.

Suklaan aromaterapeuttiset ominaisuudet on huomioitu suklaakylpylöissä. Emme voi kieltää sitä, etteikö hyvin levännyt, rentoutunut ja onnellinen nainen, joka on kuorrutettu suklaanaamiolla ympäriinsä, tuntisi itseään kauniimmaksi. Suklaan tuoksu stimuloi serotoniinin tuotantoa (“onnellisuushormooni”), mikä rauhoittaa, rentouttaa hermoja, auttaa nukahtamiseen, vahvistaa ja monia muita vaikutuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *