Hyaluronihappo. Voiko sitä käyttää sinällään?

Sen suosio johtuu sen luonnollisuudesta ja kyvystä vetää puoleensa vesimolekyylejä kuin magneetti – se houkuttelee niitä ja kosteuttaa sillä tavoin täydellisesti. Mitä muita ominaisuuksia hyaluronihapossa on? Miten sitä käytetään kaikkein tehokkaimmin?

Se ei eroa joukosta mitenkään. Kosmeettinen hyaluronihappo on väritön neste paksulla geelimäisellä koostumuksella. Se on ollut tiedossamme jo 70 vuotta, sillä se olin alun perin eristettynä laboratorioon. Mitä muuta voisimme kertoa?

Hyaluronihapon ominaisuudet

Hyaluronihapon paras puoli on tietenkin kosteutus. Se kerää vesimolekyylejä ja sitoo ne tehokkaasti, kosteuttaen tasapainoisesti. Tämä ainesosa on vastuussa veden pitämisestä kehossa. Se ehkäisee myös veden haihtumista, jotta hiukset ja iho eivät kuivuisi.

Siihen liittyy myös muuta. Hyaluronihappo pitää ihon nuorekkaana, osittain riittävän kosteutuksen ansiosta mutta myös osittain monien ylimääräisten ominaisuuksien ansiosta. Se nopeuttaa haavojen paranemista, vähentää arpia, lisää ihon kimmoisuutta, vähentää ryppyjä, toimii luonnollisena ihonsuojana ja parantaa tuotetun kollageenin laatua.

Tiesittekö, että hyaluronihappo on myös vastuussa muiden ravintoaineiden kuljetuksesta ihon sisällä? Täydellisesti kosteutettu iho ottaa vastaan aktiivisia ainesosia paljon paremmin.

Toimintatapa – pinnallinen ja ei pinnallinen

Monet ihmiset kuvittelevat, että hyaluronihappo toimii ihon sisäpuolella – mitä luonnollinen happo tekeekin. Entä kosmetiikkatuotteista löytyvä happo? Se toimii valitettavasti vain pinnallisesti. Hyaluronihapon molekyyleillä on eri massa mutta edes pienimmät molekyylit eivät pysty tunkeutumaan terveen ihon syviin kerroksiin. Tästä näkökulmasta kaikki hyaluronihapon ominaisuudet toimivat vain pintapuolisesti. Kosteuttamalla ihoa happo helpottaa muiden aktiivisten ainesosien tunkeutumista ihoon. Se lievittää ärsytyksiä, vähentää kuivuutta ja kiinteyttää.

Miten hyaluronihappoa käytetään?

Hyaluronihappogeeli on todella monipuolinen tuote. Sen lisäksi, että se on loistava ihoa hoitava ainesosa, se toimii myös DIY -kauneustuotteiden pohjana ja sopii täydellisesti yhteen voiteiden, hoitoaineiden ja muiden hoitotuotteiden kanssa. Tutustu suosituimpiin tapoihin käyttää hyaluronihappoa. Löydä itsellesi sopiva käyttötapa.

YKSITTÄIN

Hyaluronihappo on vahva kosteuttaja. Sitä voi ostaa kevyenä geelinä ja levittää kostealle iholle kasvoille, kaulalle ja rintakehään. Ennen hyaluronihapon levitystä on hyvä idea kostuttaa iho vedellä tai hydrosolilla, jotta happo voisi sitoa vesimolekyylejä.

SILMIEN ALLE

Uskomattomien kosteuttavien ja kiinteyttävien ominaisuuksien ansiosta happo toimii tehokkaana kohottavana seerumina, jota voi levittää silmien alla olevalle herkälle iholle. Taputtele hieman hyaluronihappoa silmien alle vähentääksesi ryppyjen määrää, ihonsävyn tasoittamiseksi, ihon kiinteyttämiseksi ja kirkastamiseksi. Silmänympärysvoide toimii tämän jälkeen paljon tehokkaammin.

LISÄNÄ KOSTEUSVOITEESSA

Happoa voi myös lisätä suosikkituotteeseesi. Voiteen vahvistaminen hyaluronihapolla parantaa voiteen vaikutuksia, imeytymistä ja kosteuttamista. Raskaan ja liian paksun voiteen voi myös saada kevyemmäksi lisäämällä muutaman tipan hyaluronihappoa.

LISÄNÄ KASVOVEDESSÄ

Hyaluronihappo parantaa kasvoveden kosteuttavia ominaisuuksia luonnollisella tavalla. Lisäämällä muutaman tipan happoa jokaiselle kasvovedelle voi antaa silkkisen koostumuksen, joka tekee ihosta sileän, pehmeän ja ihanan kosteutetun.

LUONNOLLISEN ÖLJYN KANSSA

Hyaluronihapon sekoittaminen suosikkikasviöljyyn on paras tapa hyödyntää tätä ainesosaa. Tämä kaksikko toimii tehokkaana öljypohjaisena seerumina, joka sitoo vettä ihoon ja (kosteuttavan öljyn ansiosta) ehkäisee kuivuutta, antaa sileyttä ja suojaa esim. auringonvalolta.

HIUSTEN LATVOILLE

Samaa seosta – hyaluronihappoa ja öljyä – voi käyttää hiusten latvojen suojaamiseen ja hoitamiseen. Tämä latvaseerumi ehkäisee kaksihaaraisia, lisää pehmeyttä ja suojaa mekaanisilta vaurioilta.

HIUKSILLE

Vaikka hyaluronihaposta puhutaan usein ihonhoidon yhteydessä, sitä voi myös lisätä hiustenhoitotuotteisiin, kuten shampoisiin, hoitoaineisiin ja naamioihin. Mitä hyötyä siitä on? Hyaluronihappo vahvistaa niiden vaikutuksia ja antaa silkkisen sileät hiukset. Lisäksi happo vähentää shampootuotteiden ainesosien kuivaavia ominaisuuksia.

PÄÄNAHAN HOITOON

Hyaluronihapon levittäminen suoraan päänahkaan on kuin kosteuttavan seerumin käyttö. Ainesosa vähentää ärsytyksiä, lievittää vaivoja, vahvistaa hiustuppia ja nostaa hiusten juuria.

KOSMETIIKKASAVEN KANSSA

Savinaamioiden suosio on nousussa. Jos niiden vaikutuksia haluaa parantaa entisestään, voi käyttää hyaluronihappoa veden sijaan. Kosmetiikkasaven sekoittaminen hyaluronihappoon tekee koostumuksesta miellyttävän kermaisen, saa tuotteen toimimaan intensiivisemmin ja kosteuttamaan paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *