Mitä eroa on BB-, CC- ja DD-voiteella?

BB-voiteet ovat valloittaneet kosmetiikkamarkkinat, mutta nyt sieltä löytyy myös CC- ja DD-voiteita. Miten nämä voiteet eroavat toisistaan? Mitä ominaisuuksia BB-, CC- ja DD-voiteilla on ja mihin niitä käytetään?

BB-voide – ominaisuudet

BB-voide tulee Aasiasta, jossa naiset ovat käyttäneet tätä tuotetta 1980-luvulta lähtien. Harvat tietävät, että BB-voide keksittiin itse asiassa Saksassa – koska aasialaiset naiset ovat saaneet sen suosion nousemaan. Alun perin BB-voide oli eliittituote, jota käyttivät vain korealaiset näyttelijät mutta tämä asia on muuttunut. Tänään naiset ympäri maailman käyttävät sitä päivittäin.

Aasialaiset naiset ovat tunnettuja virheettömästä ihostaan ja siksi eurooppalaiset sekä amerikkalaiset kosmetiikkayritykset ovat innoissaan alkaneet valmistaa BB-voiteita. Tällä hetkellä lähes jokaisella brändillä on oma versio tästä tuotteesta valikoimassaan.

Lyhenne ”BB” tulee nimistä ”Blemish Balm”, ”Beauty Balm” tai ”Blemish Base”. Ne kaikki viittaavat tuotteen monipuolisuuteen, joka yhdistää meikkivoiteen, kosteusvoiteen ja peitevoiteen ominaisuudet. Monet alkuperäisistä BB-voiteista sisältävät ylimääräisen UV-suojan, sillä aasialaiset naiset eivät pidä auringosta. Muutama eurooppalainen BB-voidetuottaja on myös seurannut tätä trendiä.

BB-voide korvaa monta erilaista tuotetta, joka on loistava etu. Tuotteen käyttäjät käyttävät sitä meikkivoiteen, peitevoiteen, primerin ja tavallisen voiteen korvikkeena.

Pääasiassa BB-voiteet kosteuttavat, vähentävät kiiltoa ja tasoittavat ihonväriä – jotkut myös kirkastavat ihoa. Alkuperäiset BB-voiteet sisältävät silikoneja, jotka tekevät ihosta sileän ja peittävät pieniä arpia, etenkin aknenjälkeisiä arpia.

BB-voide – kenelle se sopii?

BB-voide sopii pääasiassa teineille, koska raskaat meikkivoiteet eivät sovi hennolle, nuorelle iholle. Koska tuote peittää monia kauneusvirheitä rasittamatta ihoa, vanhemmat naiset voivat myös käyttää sitä. Jos kuitenkin kärsii ongelmaihosta, vain CC-voide vastaa ihon tarpeita.

CC-voide – ominaisuudet

CC-voiteita pidetään BB-voiteiden paranneltuna versiona, koska ne ravitsevat ja kosteuttavat BB-voiteen tavalla mutta tarjoavat myös paremman peittävyyden.

Lyhenne ”CC” tulee nimistä ”Color Control Cream”, ”Color and Care” tai ”Color and Correct”. Kaikki lyhenteet viittaavat tuotteen vaikutuksiin, eli kauneusvirheiden peittämiseen ja ihon ulkonäön parantamiseen.

CC-voide – kenelle se sopii?

CC-voide ei sovi naisille vakavilla iho-ongelmilla, kuten syvillä arvilla, vakavilla värjääntymisillä tai tulehduksilla. Nämä kauneusvirheet vaativat erityishoitoa ja niitä ei voi peittää mitenkään.

BB-voide ja CC-voide – samankaltaisuudet ja eroavuudet

CC-voide perustuu BB-voiteen koostumukseen mutta on suunniteltu ongelmalliselle iholle. CC-voide ja BB-voide toimivat meikkivoiteen ja korjaavan tuotteen yhdistelmänä. Molemmat peittävät todella hyvin. CC-voiteen tehtävä on pääasiassa peittää ihon muutoksia, kuten aknea, aknearpia, hiussuonia, laajentuneita suonia ja punaisuutta – parantavat ominaisuudet ovat toissijaisia. BB-voiteet ovat täysin päinvastaisia. Niiden päätehtävä on nopeuttaa ärsyyntyneen ihon elvytystä. Eroavuudet ovat siis tässä: CC-voide peittää paremmin kuin BB-voide ja kirkastaa ihoa, mutta se ei tue ihonhoitoa yhtä tehokkaasti kuin BB-voide, jonka antiseptiset ja tulehduksenvastaiset vaikutukset ovat kiistämättömät.

DD-voide – ominaisuudet

Lyhenne ”DD” tarkoittaa ”Dynamic Do-All”. DD-voide yhdistää BB-voiteen ja CC-voiteen ominaisuudet sekä sisältää ryppyjenvastaisia ainesosia. Tästä syystä se taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan ja peittää pieniä ryppyjä.

DD-voide suunniteltiin kosteuttamaan ihoa sekä tarjoamaan parempaa hoitoa ja peittävyyttä kuin edeltäjänsä. Voiteen koostumus on siitä huolimatta kevyt.

DD-voide – kenelle se sopii?

DD-voide hoitaa paremmin kuin BB-voide ja CC-voide. Suurin eroavuus on kohderyhmä – DD-voiteet ovat suunnattu naisille ikääntyvällä ja vaativalla iholla. Tuotteen ominaisuuksiin kuuluu siksi peittäminen sekä ryppyjen vastainen toiminta ja kirkastavat ainesosat. DD-voide ehkäisee ihon ikääntymisprosesseja ja vähentää väsymyksen merkkejä.

BB-voide, CC-voide ja DD-voide – miten ne eroavat toisistaan?

Yhteenvetona, BB-voiteet ovat suunnattu pääasiassa teineille ja naisille, jotka eivät tarvitse täydellistä peittävyyttä tai erityisominaisuuksia meikkivoiteeltaan. CC-voide tarjoaa hyvän vaihtoehdon naisille ongelmaiholla ja iholla värivirheillä. DD-voide on luotu paremmilla hoitavilla ominaisuuksilla ja se sopii ikääntyvän ihon tarpeille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *