Miten iho puhdistetaan huolellisesti?

Ihosta löytyvät rauhaset tuottavat talia ja hikeä. Jotta iho toimisi kunnolla, meidän tulisi säännöllisesti puhdistaa tämä talikerros, joka usein kerää saasteita ja bakteereja ympäristöstä. Miten kasvot puhdistetaan huolellisesti ja miksi? Mitä tuotteita kasvojen puhdistuksessa käytetään ja mitä kotikonsteja siihen voi käyttää?

Miksi kasvot tulisi puhdistaa?

Säännöllinen kasvojen puhdistus on tärkeää, koska:

 • se avaa tukkeutuneet ihohuokoset;
 • hallitsee ihon pH-tasapainoa;
 • takaa hydrolipidikerroksen toimivuuden;
 • parantaa ihon elvytyskykyä;
 • valmistelee ihon tulevia hoitoja varten.

Miten kasvot puhdistetaan huolellisesti?

Terve kasvojen iho on puhdistettava kahdesti päivässä: aamuisin ja iltaisin. Tuotteet ja menetelmät tulisi valita ihotyypin mukaan. Iho tulisi puhdistaa yksinkertaisen säännön mukaan: meikinpoisto – puhdistus – kasvovesi.

 • Meikinpoisto
  Ensiksi on päästävä eroon kaikista päivän aikana käytetyistä kauneustuotteista, kasvoilta, luomilta, ripsistä ja huulilta. Prosessin nopeuttamiseksi on hyvä idea painaa misellivedellä kastettu vanulappu sille alueelle, jonka haluaa puhdistaa. Tällä tavalla ihon saa nopeasti ja turvallisesti puhtaaksi ilman ärsyyntyneiden tai vaurioituneiden ripsien riskiä.
 • Puhdistus
  Meikinpoisto valmistelee ihon seuraavaa askelta varten, eli puhdistusta. Tähän tarkoitukseen voi käyttää puhdistavaa vaahtoa tai geeliä.
 • Kasvovesi
  Tämä askel vaatii kasvovettä ja sen tehtävä on palauttaa ihon pH-tasapaino.

Kasvojen puhdistustuotteet

Oikeiden puhdistustuotteiden valitsemiseksi meidän tulisi tutkia ihotyyppiämme. Jos iho on herkkä, kuiva tai ikääntyvä, lipidirunsaat ainesosat toimivat parhaiten. Hyvä ratkaisu on puhdistava maito, joka ei vaadi huuhtelua vedellä. Öljyiselle iholle, sekaiholle, akneiholle ja mustapääalttiille iholle sopii geeli, vaahto tai muu tuote kevyellä ja nestemäisellä koostumuksella. Mikäli iho on normaali, hellävaraiset valmisteet kevyellä koostumuksella saattavat auttaa; herkälle tai tulehtuneelle iholle suunnatut raskaat tuotteet voivat pahentaa normaalin ihon kuntoa.

Kasvojen puhdistusaineiden tulisi sisältää kosteuttavia ainesosia, joiden tehtävä on suojata ihon hydrolipidikerrosta ja ehkäistä kuivuutta. Hydrolipidikerroksen vauriot voi huomata kireytenä ja poltteluna iholla puhdistuksen jälkeen. Osaan puhdistusgeeleistä voi lisätä babassu öljyä (Attalea speciosa), joka tukee ihon hydrolipidikerrosta tyydytettyjen rasvahappojen ansiosta.

Kasvoharja

Kasvojen puhdistamiseen on myös hyvä käyttää hellävaraista harjaa; joissain kauneustuotteissa harja tulee pakkauksen mukana. Parhaat kasvoharjat ovat tehty hellävaraisista silikonimateriaaleista. Kasvoharja puhdistaa ihoa tavalla, jota ei voi verrata puhdistamiseen pelkkien sormenpäiden kanssa.

Kasvoharja tekee puhdistuksesta tehokkaampaa ja lisäksi:

 • kuorii ihoa, jonka ansiosta ihon mikroverenkierto paranee;
 • puhdistaa ihohuokoset ja poistaa epäpuhtaudet niistä;
 • tekee ihon pinnasta sileämmän.

Mitä kasvojen puhdistuksessa ei tulisi käyttää?

Kasvojen ihoa ei tulisi puhdistaa kauneustuotteilla, jotka sisältävät seuraavia ainesosia:

 • saippua,
 • alkoholi,
 • liialliset kemikaalit,
 • kosteuttavia ainesosia, jotka jättävät tahmean pinnan iholle.

Saippua, alkoholia ja kemikaalit vaikuttavat negatiivisesti ihon hydrolipidikerrokseen. Ihon pinnalle jäävät, öljyiset ainesosat voivat tukkia ihohuokosia. Lisäksi ne vähentävät muiden kauneustuotteiden tehokkuutta estämällä aktiivisten ainesosien tunkeutumisen ihoon.

Ihon puhdistaminen kotona

Vaikka kosmetiikkamarkkinat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia tuotteita, monet kannattavat edelleen kotona tehtyjä tuotteita. Niiden suurin etu on täysin luonnollinen sisältö. Kotona tehdyt kasvojen puhdistustuotteet ovat pääasiassa kuorintoja ja naamioita.

Kasvojen puhdistus kotona – reseptejä

 • Resepti kotona tehtävään kahvikuorintaan
  Kotona tehty kahvikuorinta stimuloi verenkiertoa, antaa sileyttä ja tasoittaa ihon pintaa. Sen valmistamiseen tarvitaan vain 2 ruokalusikallista oliiviöljyä, 2 teelusikallista keitettyä kahvia ja teelusikallinen hunajaa sekä jauhettua kanelia. Ainesosat sekoitetaan keskenään.
 • Resepti kotona tehtävään puhdistavaan naamioon omenalla
  Kotona tehty omenainen puhdistava naamio puhdistaa ihohuokosia ja vahvistaa ihon hiussuonia. Tämän valmistamiseen sekoitetaan iso raastettu omena, ruokalusikallinen oliiviöljyä ja teelusikallinen raejuustoa. Naamio tulisi levittää puhdistetuille kasvoille ja huuhdella pois haalealla vedellä noin 15 minuutin kuluttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *