Nuorentavien kasvo- ja kaulanaamioiden reseptejä

Kaikki naiset unelmoivat hehkuvasta, nuorekkaasta ihosta. Valitettavasti ihon kunto on yhä vaikeampi ylläpitää ajan kuluessa. Tähän liittyy monia tekijöitä, esimerkiksi liiallinen auringonotto, vahvojen kauneustuotteiden käyttö, epäterveellinen ruokavalio tai hormonimuutokset. Ihon kuntoa ja ulkonäköä voi parantaa nuorentavilla kasvo- ja kaulanaamioilla. Alta löydät helppoja ja tehokkaita reseptejä kotitekoisiin DIY -kasvonaamioihin.

Valmiit kasvo- ja kaulanaamiot

Kosmetiikkamarkkinoilta löytyy monia erikoisnaamioita kasvojen ja kaulan hoitoon, jotka uudistavat soluja ja ehkäisevät ikääntymistä tehokkaasti. Valitettavasti moni niistä on aivan liian kallis tavalliselle kuluttajalle. Onneksi luonnosta löytyy usein vaihtoehtoisia ratkaisuja tilanteeseen.

Elvyttävä kasvonaamio hunajalla, jogurtilla ja sitruunalla – resepti

Tämä vahvasti nuorentava kasvonaamio sopii kaikille ihotyypeille. Hunaja, jogurtti ja sitruuna luovat ihonhoitopommin:

 • hunaja kosteuttaa ihoa ja saa sen hehkumaan;
 • jogurtti sisältää maitohappoa, joka poistaa kuolleita ihosoluja ja taistelee sen myötä ikääntymisen merkkejä vastaan;
 • sitruuna saa ihon hehkumaan ja tasoittaa ihon sävyä, eli haihduttaa punaisuutta ja arpia.

Ainesosat:

 • 3 teelusikallista hunajaa,
 • puoli lasillista luonnollista jogurttia,
 • 5 tippaa sitruunamehua.

Ohjeet:

Laita kaikki ainesosat yhteen astiaan ja sekoita huolellisesti, levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Naamiota tulisi käyttää kahdesti viikossa.

Naamiosta voi myös saada kuorintavoiteen lisäämällä 2 teelusikallista kaurahiutaleita ja hieromalla voidetta kasvoille pyörivin liikkein.

Nuorentava ja kiinteyttävä kasvonaamio – resepti

Jos ihosta puuttuu jousto ja kiinteys, kauraa ja hunajaa sisältävä naamio kiinteyttää ja palauttaa nuorekkuuden.

Ainesosat:

 • 2 teelusikallista kaurahiutaleita,
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa.

Ohjeet:

Sekoita molemmat ainesosat ja levitä hellävaraisin, pyörivin liikkein iholle. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.

Nuorentava naamio kaulalle – resepti

Kaula on yksi niistä kehonosista, joka menettää kiinteyden ja jouston nopeiten. Jos kaulan pinnalla huomaa ikääntymisen ensimerkit, kannattaa kääntyä kosteuttavan, kiinteyttävän ja nuorentavan naamion puoleen.

Ainesosat:

 • 2 teelusikallista luonnollista hunajaa,
 • 2 kananmunan keltuaista,
 • 2 teelusikallista oliiviöljyä.

Ohjeet:

Aseta kaikki ainesosat kulhoon ja sekoita huolellisesti, levitä naamio puhdistetulle kaulalle. Hiero hellävaraisesti pyörivin liikkein, anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.

Kasvojen ja kaulan avokadonaamio – resepti

Avokadossa on ravitsevia ja kosteuttavia ominaisuuksia ja siksi tästä hedelmästä tehty naamio kosteuttaa ihoa. Käytön vaikutukset ovat loistavia – iho muuttuu terveeksi ja hehkuvaksi.

Ainesosat:

 • puoli lasia hunajaa,
 • kypsä avokado.

Ohjeet:

Muusaa avokado haarukalla, sekoita joukkoon hunaja ja sekoita, kunnes koostumus on tahnamainen. Levitä naamio kasvoille ja kaulalle, anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele naamio huolellisesti kylmällä vedellä. Naamiota tulisi käyttää kahdesti viikossa.

Kiinteyttävä naamio kananmunilla – resepti

Kananmunat sisältävät A-, D-, E- ja B-vitamiineja, joiden ansiosta ihon saa hehkumaan ja sileäksi. Kananmunapohjainen naamio kiinteyttää ihoa luonnollisesti ja vähentää ryppyjä. Lopputuloksena on nuorekas iho.

Ainesosat:

 • kananmunan valkuainen,
 • teelusikallinen hunajaa.

Ohjeet:

Vispaa valkuainen, lisää hieman lämmitetty hunaja ja sekoita huolellisesti. Kosteuta kasvot haalealla vedellä, levitä naamio kasvoille ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Pese sen jälkeen kasvot kylmällä vedellä. Naamiota tulisi käyttää kahdesti viikossa.

Kasvoja nuorentava naamio hunajalla – resepti

Olemme jo maininneet hunajan ja kananmunan hyötyvaikutukset. Tämän naamion lisäainesosa, rypälesiemenöljy, poistaa vapaita radikaaleja, ehkäisee ihon ikääntymistä ja minimoi auringon säteilyn haitallisia vaikutuksia iholla. Lisäksi se vaikuttaa positiivisesti hiussuoniin, koska se vahvistaa verisuonia ja ehkäisee ns. hämähäkkisuonien muodostumista.

Ainesosat:

 • 2 ruokalusikallista luonnollista mehiläishunajaa,
 • kananmuna,
 • ruokalusikallinen oliiviöljyä,
 • ruokalusikallinen rypälesiemenöljyä.

Ohjeet:

Avaa kananmuna ja erota valkuainen keltuaisesta. Lisää hunaja keltuaiseen ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Lisää oliiviöljy ja rypälesiemenöljy – sekoita huolellisesti. Vispaa valkuainen erillisessä kulhossa ja yhdistä se sitten keltuaisseokseen.

Levitä naamio puhdistetuille kasvoille ja anna vaikuttaa enintään 30 minuuttia, huuhtele pois kylmällä vedellä. Käytä naamion jälkeen ravitsevaa kasvovoidetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *