Marulaöljy ihon- ja hiustenhoidossa. Käytätkö yhtä paljon marulaa kuin Afrikan norsut?

Marulaöljyä verrataan usein suosittuun arganöljyyn – pääasiassa ominaisuuksien suhteen. Se on monipuolinen, luonnollinen ja antioksidanttinen tuote. Miten marulaöljy toimii? Mikä on sen paikka kauneudenhoidossa?

Öljyt ovat yhä tavallisempi näky kauneudenhoidossa. Afrikkalaisista öljyistä, marula öljy on yksi suosituimmista. Sitä uutetaan samannimisen puun (Sclerocarya Birrea) hedelmistä. Öljy tarjoaa vahvan kilpailijan marokkolaiselle arganöljylle, jota löytää lähes kaikista tuotteista nykyään.

Marulaöljy vs. Arganöljy

Voittaja – arganin ja marulan välillä – ei ole täysin selvä. Ne tarjoavat molemmat monipuolista huolenpitoa ja kiinnostavia ominaisuuksia. Ennen valinnan tekemistä meidän tulisi oppia niiden samankaltaisuuksista ja eroavuuksista.

Miten marulaöljy ja arganöljy eroavat toisistaan?

  • Molemmat öljyt tulevat Afrikasta mutta marulaöljy uutetaan vapaana kasvavista kasveista.
  • Marulaöljyssä on enemmän oleiinihappoa, joten se ravitsee ja kosteuttaa paremmin.
  • Vaikka molemmat öljyt elvyttävät ja nuorentavat erinomaisesti, marula on kevyempi vaihtoehto iholle.
  • Molemmat ovat kultaisia väriltään mutta tuoksu on erilainen – marula tuoksuu kevyen pähkinäiseltä.

Marula öljy – ominaisuudet

Tuotteen tunnistaa muustakin kuin pähkinöiden hajusta (hento, miellyttävä, mieleenpainuva). Koostumus on hyvin kevyt, joten tuote imeytyy nopeasti jättämättä rasvaista pintaa iholle. Lisäksi marula öljy kestää hyvin kauan ja sen ominaisuudet säilyvät pitkän aikaa. Sitä on säilytettävä viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa.

Tiedättekö mitä marulaöljy sisältää? Täyden paketin arvokkaita ravintoaineita: paljon omega-9 rasvahappoja, antioksidanttista E-vitamiinia, C-vitamiinia ja flavonoideja.

Sekä marulaöljy ominaisuudet (etenkin sen kevyt koostumus) että sen ainesosat tekevät siitä suositun valinnan kauneudenhoidossa. Sitä laitetaan keholle, kasvoille, hiuksiin, päänahkaan, kynsiin ja jopa rohtuneille huulille sekä heikoille ripsille.

Marulaöljyn vaikutukset

Mitä ominaisuuksia marulaöljyssä on?

Muutaman antioksidantin ansiosta se hidastaa ikääntymisprosesseja ja ehkäisee ennenaikaisia ryppyjä. Tuotteen päätehtävä on kuitenkin pitää ihon kosteustaso hallinnassa. Marulaöljystä löytyvät rasvahapot vahvistavat luonnollista hydrolipidikerrosta ja samalla terveydelle ja kauneudelle tärkeä kosteustaso pysyy samana.

Lisäksi öljy on luonnollinen UV-suoja. Levitettynä iholle marulaöljy suojaa UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta ja elvyttää samalla. Sitä suositellaan aknen hoitoon, koska se sisältää solujen uusiutumista tukevia ravitsevia flavonoideja. Öljy paikkaa myös ihoa, lisää kimmoisuutta ja joustoa stimuloimalla kollageenituotantoa.

Säännöllisesti käytettynä marulaöljy auttaa hoitamaan väriläikkiä, raskausarpia ja selluliittia. Se vähentää ihon tulehduksia, tukee ihon palautumista ja ei tuki ihohuokosia. Lisäksi se tasoittaa ihonsävyä ja lisää kestävyyttä. Marulaöljy on monen iho-ongelman ratkaisu.

Täydellinen hiusöljyhoitoihin

Etsitkö öljyä, joka hoitaa hiuksia latistamatta niitä ja jättämättä rasvaista pintaa? Luonnollisten öljyjen joukosta on vaikeaa löytää marulaöljyä parempaa vaihtoehtoa. Öljy on myös kova vastus makadamia pähkinäöljylle, joka tunnetaan myös katoavana öljynä (koska se toimii niin hyvin ihon kanssa).

Miksi marulaöljyä kannattaisi laittaa hiuksiin?

  • Se tekee hiuksista pehmeämmät.
  • Se kosteuttaa ja ravitsee jokaista hiusta.
  • Tekee hiuksista sileämmät ja kiiltävämmät.
  • Kesyttää kurittomat hiukset.
  • Suojaa auringonvalolta, pakkaselta ja kuumuudelta.
  • Nopeuttaa kuivumisaikaa ja muotoilurutiinia.
  • Ehkäisee sähköisyyttä.
  • Korostaa kiharia ja aaltoja.
  • Marulaöljy takaa hiusten eloisuuden ja nuorekkuuden.

Marulasta pitävät myös… norsut

Vihdoin, jotain hauskempaa! Samalla tavalla kuin naiset pitävät marulaöljystä hiustenhoidossa, siitä pitävät myös norsut. Marulapuun hedelmien tuoksu vetää puoleensa näitä valtavia eläimiä. Ne kulkevat pitkiä matkoja ravistaakseen marulahedelmiä puista (katkoen oksia ja vaurioittaen runkoja samalla; onneksi marulapuut palautuvat nopeasti). Norsut syövät sekä tuoreita hedelmiä että jo käyneitä hedelmiä. Tuloksena marulapuiden ympärillä voimme usein törmätä… humalaisiin norsuihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *